Tips

Sarah Jedland (Read more...)

Mitt namn är Sarah och är 22 år, bosatt i Gävle men uppfödd i Uppsala. I Gävle bor jag tillsammans med min Stefan som jag är förlovad med sedan ett år tillbaka. Vi har haft varanda nu i fem år.


Min bebis är min katt, Lucifer som är en jättefin Maine coon pojke på fem år. Han är den bästa katt jag kan tänka mig. Ibland bor han med mina föräldrar i stugan placerad i Lingbo.


Jag har studerat halva tiden som hälsopedagog i Gävle, är både diplomerad massör i klassisk svensk massage och triggerpunkter. En hälsopedagog jobbar med människors hälsa och välmående så som inom stress, beroenden, kostrådgivning med mera. Som hälsopeagog blir man inte legitimerad i något, man kan bara ta ut kandidatexamen i pedagogik eller folkhälsovetenskap vilket leder till en osäker framtid. Trots intresse måste jag därför välja att ta en paus från denna linje eftersom den är luddig och allt för flummig.


Nu har jag ändrat program och ska plugga distans till arbetsteraput uppe i Luleå som även den är en tre årig utbildning. Martina är min bästa vän sedan 15 år tillbaka och hon studerar med mig igen, äntligen. Arbetsterapeut kan jämföras med en sjukgymnast fast talar annat språk. Min drömutbildning som är framtidens arbete och som ni hör är hälsa och människor något jag intresserar mig mycket av :)

I bloggen kommer ni läsa om mina intressen som är fotografering, umgås med människor, skolan, min katt, humor, tv-spel och en och annan rolig bild kan ni förvänta er. Mitt huvud kryllar till sin vardag av tankar och fungeringar. Sånt måste jag få ur mig och mycket kan komma skrivas här på bloggen. Jag har tillhört en av toppbloggarna på Soclog under en lång tid och för att jag ska kunna fortsätta hålla den aktiv krävs det visat intresse av er. Ta er tid att ge en kommentar eller tryck på "gilla" då och då, om du finner bloggen intressant så är det fritt fram att bevaka också då blir jag inte bara motiverad utan även glad :)


För kontakt: TalandeTystnad@hotmail.com

Instagram och Streamzoo: Jedland

Archive

2017

2016

2015

2014

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Links

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Tuesday 30 September 2014

Tack raring! ♡

Sunday 28 September 2014

Alltid du och jag ♡

More photos from Sunday 28 September 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Friday 26 September 2014

Yes! Efter en timme kom maten. Inte många som väntade men de som var där blev ju irriterade. Köttet var ljummet. De tappade bort vår beställning 2 gånger. Personalen sprang runt på golvet och svettades. Vi blev inte heller mottagna trots vi följde deras skriftliga instruktioner. Pratade om orelevanta saker med oss. Gravidmagen skulle böka sig förbi mig för att sitta så trångt som möjligt. Läskig fyllogubbe spanade in oss ordentligt utan att lämna plats åt servitrisen vid betalning i baren. Tack gode gud att Martina var med. HAHA.. god mat och fint ställe men ack för opassande personal!

Tuesday 23 September 2014

Inköp efter en dag på praktiken. Gick bra med mitt besök av en klient. Handledaren tyckte jag var proffsig :) Spelen funka utom KOF02. Sjukt repiga skivor. Hur lyckas man?

Sunday 21 September 2014

Mys det!

Saturday 20 September 2014

Äntligen går det att ladda upp bilder via telefon igen!!! Tog bara ett år att fixa.

Wednesday 17 September 2014

Fick hem en rysare till handkontroll. Från Fleshy freaky-serien.
Sun 19 Oct 2014, 12:36
gaaah läskig :p
  Reply

Tuesday 16 September 2014

Glädjande besked! Pappa har ingen diabetes längre och blodtrycket var även det bättre :) Han har så mycket skit ändå så skönt att bli av med lite. Så bra går det när man ser till att ändra på sina levnadsvanor med sockerintag. SÅ glad och han fick ju så mycket beröm av diabeterSSK :D
Sun 19 Oct 2014, 12:35
skönt med gott resultat ändå :)
  Reply

Monday 15 September 2014

Drog till praktiken och väntade på handledaren i en halvtimme. Hon skickade hem mig ögonen böj, sa till mig att äta gott, dra över ett täcke om mig och se en bra film. Bra idé för jag blev sämre. Låg ensam hemma med Lucce bredvid mig i soffan. Huset började skaka och vi spärrade upp ögonen båda två utan att förstått vad som egentlige hände. Efter 5 sekunder slutade det. Den enda förklaringen var jordbävning och det har jag aldrig varit med om så inte visste jag. Ringde och sa nästan på skoj att jag var rädd och trodde jag var med om jordbävning till pappa. Då blev han helt tyst och sa att han själv märkt av det. Porslinet skramlade likt som mina tavlor gjorde. Dessutom bor ju han i stuga i skogen så klart det skakade om. Det går tunga lastbilar på vägen så det trodde han var förklaringen. Jag har ju själv varit med om skakande sängar i stugan... men icke. Vi Googlade upp om skalvet i Sundsvall. Shit vad coolt att man kände av det ändå. Stefan i skolan hade ej gjort det. Min handledare som jag ringde till hade inte heller känt av ett dugg.

Sunday 14 September 2014

Gick iväg för att rösta.. hade fan glömt bort så blev bara ett val och det till riksdagen. Huvudsaken det :p Följde vaken skapligt bra och tror jag är nöjd med resultatet, eller ja, inte vet jag egentligen. Allt gick på så vis jag inte trodde mig att det skulle gå.

Saturday 13 September 2014

Var ut och träffade på lite jyckar :p

Innan hade vi varit på höstmarknad i Sandviken, inte mycket att se där inte.. men hann hem på samma bussbiljett igen ;)

Friday 12 September 2014

Testade handledsbandage på praktiken.

Wednesday 10 September 2014

Pappa kom för att kolla gratiskonsert med Gävles sympfoniorkester, det var repning. Stefan ville också gå så de slog sällskap, jag praktiserade fram till lunch för sedan skulle det städas där. Då hann jag umgås med pappa :) Lucce var så jävla förbannad på oss när vi skulle klippa klorna, vi blev det med och resulterade ju ett ilsket beteende from hell. Nä, inte ska man göra varandra förbannade. Satte på lugnande kattmusik och så fick han slappna av!

Tuesday 9 September 2014

Tvinga ut Stefan för att köpa två nya byxor då de andra blivit för små för biffen :p Bra köp.

Sunday 7 September 2014

När Stefan var på väg till skolan nu för att arbeta med grabbarna så hörde han en duns bakom sig och där låg en gubbe med cykel och väska över sig. Han vände tillbaka och hjälpte honom och 2 andra killar anlände till olycksplatsen snabbt för att assistera. Stefan ringde ambulans och förklarade. Sån tur man har en så duktig och bra blivande sjukskötare som pojkvän <3

Saturday 6 September 2014

Denna helg har man varit ute i det fina vädret, är ju sommar denna vecka så atte. Har varit Å-drag här!