Tips

Sarah Jedland (Read more...)

Mitt namn är Sarah och är 22 år, bosatt i Gävle men uppfödd i Uppsala. I Gävle bor jag tillsammans med min Stefan som jag är förlovad med sedan ett år tillbaka. Vi har haft varanda nu i fem år.


Min bebis är min katt, Lucifer som är en jättefin Maine coon pojke på fem år. Han är den bästa katt jag kan tänka mig. Ibland bor han med mina föräldrar i stugan placerad i Lingbo.


Jag har studerat halva tiden som hälsopedagog i Gävle, är både diplomerad massör i klassisk svensk massage och triggerpunkter. En hälsopedagog jobbar med människors hälsa och välmående så som inom stress, beroenden, kostrådgivning med mera. Som hälsopeagog blir man inte legitimerad i något, man kan bara ta ut kandidatexamen i pedagogik eller folkhälsovetenskap vilket leder till en osäker framtid. Trots intresse måste jag därför välja att ta en paus från denna linje eftersom den är luddig och allt för flummig.


Nu har jag ändrat program och ska plugga distans till arbetsteraput uppe i Luleå som även den är en tre årig utbildning. Martina är min bästa vän sedan 15 år tillbaka och hon studerar med mig igen, äntligen. Arbetsterapeut kan jämföras med en sjukgymnast fast talar annat språk. Min drömutbildning som är framtidens arbete och som ni hör är hälsa och människor något jag intresserar mig mycket av :)

I bloggen kommer ni läsa om mina intressen som är fotografering, umgås med människor, skolan, min katt, humor, tv-spel och en och annan rolig bild kan ni förvänta er. Mitt huvud kryllar till sin vardag av tankar och fungeringar. Sånt måste jag få ur mig och mycket kan komma skrivas här på bloggen. Jag har tillhört en av toppbloggarna på Soclog under en lång tid och för att jag ska kunna fortsätta hålla den aktiv krävs det visat intresse av er. Ta er tid att ge en kommentar eller tryck på "gilla" då och då, om du finner bloggen intressant så är det fritt fram att bevaka också då blir jag inte bara motiverad utan även glad :)


För kontakt: TalandeTystnad@hotmail.com

Instagram och Streamzoo: Jedland

Archive

2017

2016

2015

2014

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Links

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Thursday 31 July 2014

Gått en sväng till på stadsfesten. Var 8/10 sjukt jävla nära på att fixa en PSvita, bra kämpat Stefan Persson! Handlat chokladask till jobbet och nu till gymmet. Skönt att ha fått körkortstillstånd nu!
Anonymous

Anonymous

Sun 3 Aug 2014, 20:05
snygg! :)
Sun 3 Aug 2014, 21:06
RastaAsta  Tack!
Reply

Wednesday 30 July 2014

Drog med båten till Limön med Marre :)

Sunday 27 July 2014

Äventyrar varje dag här.. var till stan och letade efter en till fläkt, har inte min andra här. Fanns ingen. Åkt till Hemlingby city. Fanns ingen. Gick väl in på närmare 10 butiker. Snacka om slutsålt? Hittade annat, söta ljus och Candy crush godis istället bland annat :p
More photos from Sunday 27 July 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Saturday 26 July 2014

Medan andra har legat och solat under denna heta dag så har vi tagit långpromenad till Valbo och omkring där. Det har varit en händelserik väg att gå och utan telefoner med sig. Körde en challange - att inte släppa taget om varandra. Lite svårt när svetten gjorde det glidit. Vi vann platinum för gick hela milen hand i hand. Satte ut olika priser per destination. Löjligt kul. När jag skulle ta lite vatten smällde blixten ner ovanför oss, högst en kilometer iväg. Dånade ju bra högt... på vägen hem i bussen såg vi ett rådjur dyka upp från det höga gräset. Var så fint På grund av omständigheter såsom värmen till exempel är jag nöjd med insatsen!

Friday 25 July 2014

Svärmorsans bild på oss och svärfar som vill vara anonym på nätet. Står vid en mur på Dragon gate!

Thursday 24 July 2014

Storstäda varje millimeter av köket!

Svettigt.

Wednesday 23 July 2014

Äntligen hittade jag min gamla favorit Capri-sonne, i en orientalisk affär jag aldrig varit in på :o

De har öppnat upp en Frozen yoghurt bar i stan med, tjoho!!!!
Sun 27 Jul 2014, 18:56
ooh den läsken best fruit e god ! :O :D
Sun 27 Jul 2014, 19:34
RastaAsta  Då ska jag våga mig på dom med ;)
Sun 27 Jul 2014, 19:36
DarkSweetidish  (Y) den som smakar äpple e bäst :P
Reply
More photos from Wednesday 23 July 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Tuesday 22 July 2014

Idag hälsade Kenny på medan Stefan arbetade. Vi gick runt som fasen i värmen medan svetten rann. Kul saker hände och vi åt hela dagen kändes det som. När Stefan slutade så åt vi på afrikanska restaurangen för första gången. Var väl sådär tyckte vi. Maten serverades på ett speciellt gummiaktigt bröd med smak av citron, en mix av saker åt man tillsammans med brödet genom händerna. Vi såg väl frågande ut först men servitören förklarade allt. Haha! Vi frågade också om vad han tyckte om den svenska maten. Han tyckte den smakade sådär till en början.

Monday 21 July 2014

Vår dag. Stefan arbetar och jag tröstar mig hemma med Värsta pojkvänsakedemin och känner mig lycklig :p
More photos from Monday 21 July 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Saturday 19 July 2014

Det som köptes i Borlänge och Falun var detta. Häftiga superhjältstrumpor, dyr choklad och fick en gratis på köpet, spel, gymskor :)

Friday 18 July 2014

Nu åker vi gratisbussen till Ockelbo. Den kristna predikar för församlingen hela vägen.Your own personal Jesus!Pratades sedan vid inne i butiken. Haha, vilken lirare!
Sat 19 Jul 2014, 14:32
good looking
  Reply

Thursday 17 July 2014

Tog upp första potatisen. Räckte bra till grillningen med fläskkotletterna!

Wednesday 16 July 2014

Svärisarna och Stefan kom över :)

Tuesday 15 July 2014

Åkte till Lingbo och plockade kantareller. Fiskade med ett trevligt gäng gubbar men inga vak så inte heller någon fisk för oss :(

Monday 14 July 2014

Avslutade kvällen med film hos Marre i 3D - Abraham Lincoln The vampire hunter. Haha så kass men ändå rätt bra. Käkade popcorn med smakerna wasabi och paprika. Helt okej det! Hämtade upp Malin för de skulle springa medan jag skulle hem och packa tills imorgon.

Thursday 10 July 2014

Fixade mörkläggande gardiner till våra enorma fönster. Köpte några sittdynor till föräldrarna då pappa fyllt år, soda stream flaska osv.
More photos from Thursday 10 July 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Wednesday 9 July 2014

Jag på jobbet. Kul att jag redan är favoriserad och omtyckt av gamlingarna :D Gymmade efter idag. Helt mör överallt, finns inte ett ställe på kroppen som är i ok skick. Stefan fixar just nu pizza i muffinsformar.. haha!
Wed 9 Jul 2014, 23:40
Jag blev helt bedragen av ditt användarnamn. Jag förväntade mig mycket grön, rött och gult och massa reggae.
Thu 10 Jul 2014, 09:44
RastaAsta  Förlåt. Fanns ej de färgvalen på arbetskläder, får bli hemma istället ;)
Reply
More photos from Wednesday 9 July 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Tuesday 8 July 2014

Var 3 redan på morgonen, något var fel på schemat. Hade redan dubbelkontrollerat mitt att vara rätt. Kände på mig att just jag lär väl jobba över då. Mycket riktigt så råkade det bli så, 2.5 timmar extra. Gick fort, var ju full fläkt. Fåglarna flaxa omkring på avdelningen också. Jisses! Efter att ha jobbat 9 timmar drog jag och Stefan ut i värmen till Rusta och kebabhaket. Barnmeny och får större än vanligt ;) 8 kilometer. Haha och imorgon ska jag upp tidigt igen!

Monday 7 July 2014

Blir ju sjukt dåligt med uppladdningar då det fortfarande inte fungerar från mobilen. Helt sämst!

Saturday 5 July 2014

Jobbade min första delade tur. Ganska skönt pass ändå fast visst känner man sig extra mör i benen samt att jag märkte jag hade blåmärken. Smärttröskeln dämpar minnet varför jag är så blå... sjuksyster Stefan Persson vill jag kollar upp värdena i kroppen men såhär lätt har jag alltid haft att få dessa fanskap!Hade 2,5 timmes rast emellan, efter 6 timmar och kom tillbaka för att jobba 4 timmar till. Då hann man hem i god tid och slappade. 10 timmar är inte så farligt och som vanligt gör man någonting hela tiden. Förra jobbet hade jag allt för många dubbelturer och befann mig där 12-13 timmar med bara 1 timmes rast och där var jag ju fast i byggnaden eller i närområdet. Plus tiden är gick sjukt segt då det aldrig hände nåt.