Tips

Sarah Jedland (Read more...)

Mitt namn är Sarah och är 22 år, bosatt i Gävle men uppfödd i Uppsala. I Gävle bor jag tillsammans med min Stefan som jag är förlovad med sedan ett år tillbaka. Vi har haft varanda nu i fem år.


Min bebis är min katt, Lucifer som är en jättefin Maine coon pojke på fem år. Han är den bästa katt jag kan tänka mig. Ibland bor han med mina föräldrar i stugan placerad i Lingbo.


Jag har studerat halva tiden som hälsopedagog i Gävle, är både diplomerad massör i klassisk svensk massage och triggerpunkter. En hälsopedagog jobbar med människors hälsa och välmående så som inom stress, beroenden, kostrådgivning med mera. Som hälsopeagog blir man inte legitimerad i något, man kan bara ta ut kandidatexamen i pedagogik eller folkhälsovetenskap vilket leder till en osäker framtid. Trots intresse måste jag därför välja att ta en paus från denna linje eftersom den är luddig och allt för flummig.


Nu har jag ändrat program och ska plugga distans till arbetsteraput uppe i Luleå som även den är en tre årig utbildning. Martina är min bästa vän sedan 15 år tillbaka och hon studerar med mig igen, äntligen. Arbetsterapeut kan jämföras med en sjukgymnast fast talar annat språk. Min drömutbildning som är framtidens arbete och som ni hör är hälsa och människor något jag intresserar mig mycket av :)

I bloggen kommer ni läsa om mina intressen som är fotografering, umgås med människor, skolan, min katt, humor, tv-spel och en och annan rolig bild kan ni förvänta er. Mitt huvud kryllar till sin vardag av tankar och fungeringar. Sånt måste jag få ur mig och mycket kan komma skrivas här på bloggen. Jag har tillhört en av toppbloggarna på Soclog under en lång tid och för att jag ska kunna fortsätta hålla den aktiv krävs det visat intresse av er. Ta er tid att ge en kommentar eller tryck på "gilla" då och då, om du finner bloggen intressant så är det fritt fram att bevaka också då blir jag inte bara motiverad utan även glad :)


För kontakt: TalandeTystnad@hotmail.com

Instagram och Streamzoo: Jedland

Archive

2017

2016

2015

2014

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Links

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Monday 30 June 2014

Igår fick jag höra att jag är lik någon trestegshopperska. Jag som är så oinsatt i den mesta sporter kopplade inte alls. Kan ha varit något med Angelica. Någon som har ett förslag? ;p

Saturday 28 June 2014

Min första dag på jobbet. Skulle egentligen börjat på tisdagen men fick hela helgen. Var ju ändå dåligt väder men hade sett fram emot att komma hem till Stefan efter en vecka och bara ladda upp. Då får jag lite pengar till månaden jag med, måste dock ta tag i att få mitt lösen så jag kan dubbelkolla allt jag jobbat.

Friday 27 June 2014

Ockelbomarknaden innan helgens första jobbtimmar. På marknaden köpte jag diskborsten Sara till mig och mamma. Fickur till pappas samling som födelsedagspresent. Hjortronssylt till älsklingen. Behövde även fylla upp våra tomma väggar. En engelsktalande konstnär sprayade med burkar och det var svårt att välja ut en av alla de fina och färgglada, rymdinspirerade verken. Eftersom jag saknat Stefan så valde jag ut ovan.

Fick gratis bussåk dit och gratis bilåk hem :D

Thursday 26 June 2014

Då fick vi egenfångad lunch idag. Vid fisket så glömde vi inget, vi brukar alltid lämna nödvändiga saker hemma. Hade bara ett myggnät men det var inte tillräckligt små hål på den så den lät knottjävlarna komma in. Gott var det. Ädelfisken regnbåge smakar alltså lax <3
More photos from Thursday 26 June 2014 - Fetched from bilddagboken.se

Wednesday 25 June 2014

Var ganska ok väder så vi kunde arbeta idag. Snygga jag och mamma i Riskbyggens arbetskläder ;)

Tuesday 24 June 2014

Hälsade på nya kompisar som grannen äger. De är så himla goa. Springer fram när man kommer och står och ser söta ut. Fick sån gullig video :D Sen fick ena hästen en stöt från staketet och då var det inte roligt längre.

Monday 23 June 2014

Även om vädret var sådär så tog vi paraplyerna och gick ut allihop. Jag bjöd mamma på pizza och dricka medan pappa tog sin nota själv :p Satt ute i regnet under taket och lyssna på åskan och kollade på en hög som jagade bredvid oss. Stod helt still i luften :D

Sunday 22 June 2014

Var inte så mycket man egentligen fick gjort denna lediga vecka. Bara var. Åt gott och kollade film/tv hela dagarna. Löste korsord och funderade varför man aldrig "hann" med mer massage?

Saturday 21 June 2014

Denna dag blev jag biten av denna jävel. Inte bra om det blir för djupt då pappa efter sitt hårda bett fick lida med smärta och ta tabletter samt spruta för att inte handen skulle typ gå i nekros :p

Friday 20 June 2014

Glad midsommar i efterskott!

Thursday 19 June 2014

Woho, sista uppgiften rättad - VG på den med!
Sun 3 Aug 2014, 18:26
Awesome :D
  Reply

Wednesday 18 June 2014

Fick VG på den individuella uppgiften. Woho! :D

Tuesday 17 June 2014

Manga-jag med Lucce :p
Wed 18 Jun 2014, 00:09

Monday 16 June 2014

Storhandla på både Coop och Willys för kylskåpet var ju tomt!

Sunday 15 June 2014

Hahaha så jävla fula! Stefan överraskade mig att köpa ut bilden. Han frågade om vi inte kunde få denna bild gratis då vi hade kommit tvåa och inte utnyttjat priset men nä, vi var tydligen tvungna att att bilden på stranden :S en fick i alla fall rabatt. Denna kväll var det ormshow, inte direkt roligt men kul att få komma nära anakondan i alla fall.

Saturday 14 June 2014

Fjäril på vår balkong :)

Friday 13 June 2014

Välkommen till Green canyon! :)

Thursday 12 June 2014

Lila uggla till svärmor och den andra till mina föräldrar. Ville köpa nåt bra material att ha ute om de skulle vilja ställa ut dom. Var väldigt fina presenter att köpa men blev ju stressad eftersom försäljarna är så jäkla påträngande.... är bara jobbigt att shoppa i Turkiet.På en annan presentbutik jobbade en liten kille själv, för stunden (?). Hos honom köpte vi kylskåpsmagnet åt Marre - två sköldpaddor med motiv tagna från våra städer vi besökte. På ena sköldpaddan stod den Alanya, där jag var och på den andra stod det Side där Marre var. Helt perfekt! Stefan hittade denna fyndiga idé :)I samma butik köpte vi till Kenny - snapsglas med blåa ögonen. dE traditionella som vakar över en från himlen. Perfekt det också, Stefan som kom på snapsglasen och jag valde ut de bästa. Kennys favoritfärg ;)

Wednesday 11 June 2014

Fiskspa. Kittlades när fiskarna tuggade på en blandat med känslan då foten domnar. Satt i 20 minuter :D
Wed 18 Jun 2014, 14:26
Åh mys :)
  Reply

Tuesday 10 June 2014

Idag var vi på en bad och solbåt - Alanyabåt. Vi såg Alanya utifrån havsvy!
Sat 28 Jun 2014, 14:07
åh så härligt! :)
Sat 28 Jun 2014, 19:30
RastaAsta  Det var det :)
Reply

Monday 9 June 2014

Pratade med vår reseledare och bestämde utflykter. Lyxiga var att vi hade henne för oss själva :D

Var idag på hamam, vilket upplevelse: massage, skrubbad, bubblor på kroppen, basta i 3 olika bastuer: ena med mentol och eaucalyptus! Svårt att andas så orkade inte med den sista bastun. Dock är det lättare att andas om man sitter ner. Badade även jazzuzi. Grabben som skrubbade och höll på med mig sjöng och snurrade runt mig som en galning på det våta marmorgolvet. Skitläskigt fast kul! HAHA kände mig som en docka när han höll på. Ingen annan fick åka på detta tivoli vad jag såg :p
Fri 25 Jul 2014, 14:13
vilken biff ^^
Fri 25 Jul 2014, 16:28
RastaAsta  Haha herregud ja!
Reply

Sunday 8 June 2014

Drar till Turkiet till detta hotell Kleopatra med all inklusive. Utan att vi tänkte på att.... VI FIRAR VÅR FÖRLOVNING JUST IDAG! <3
Sat 28 Jun 2014, 14:06
woooow <33
  Reply

Saturday 7 June 2014

Mot Uppsala och möta lite folk. Slagga i kollan, egentligen hos Kenny men blir bättre på kollan... testa käka på nya persiska restaurangen i Salabacke :)
Sun 8 Jun 2014, 22:30

Friday 6 June 2014

Efter att ha hållit igång hemma och skickat in skituppgiften så åkte vi till Kims föräldrar och grillade ihop. FY FAN VAD GOTT: oxfilé, fläskfilé, grillade majskolvar med rotfruktsgratäng och sallad <3

Thursday 5 June 2014

Sista praktikintron! Relativt lugnt. Testade vara på den mindre stressiga avdelningen. Haft olika handledare varje dag. Bra folk!

Wednesday 4 June 2014

Värsta strul med nya linsoperatören: Linsboxen. Skulle ha dubbelt så några linser och dubbelt så billigt men av nån anledningen gjorde de fel med min beställning. Alltid är det nåt. Men idag fick jag redan hem detta på posten!

Tuesday 3 June 2014

Första introdagen på nya sommarjobbet som ligger 5 minuters promenad från mitt boende. Gick med en skön handledare. Fick en mycket positiv inställning till stället. Gick till chefen och berömde också.. haha! Fick schema och bara snacka lite om allt möjligt. Fick ju en chock när jag fick syn på schemat, typ inget arbete! Är ju glad för det lilla jag får men förra året var det ju över heltid. Skönt att få vara lite hemma också men kommer antagligen få mer med tiden, då folk blir sjuka.

Monday 2 June 2014

Skönaste seminariet ever, tjoho!