Tips

Sarah Jedland (Read more...)

Mitt namn är Sarah och är 22 år, bosatt i Gävle men uppfödd i Uppsala. I Gävle bor jag tillsammans med min Stefan som jag är förlovad med sedan ett år tillbaka. Vi har haft varanda nu i fem år.


Min bebis är min katt, Lucifer som är en jättefin Maine coon pojke på fem år. Han är den bästa katt jag kan tänka mig. Ibland bor han med mina föräldrar i stugan placerad i Lingbo.


Jag har studerat halva tiden som hälsopedagog i Gävle, är både diplomerad massör i klassisk svensk massage och triggerpunkter. En hälsopedagog jobbar med människors hälsa och välmående så som inom stress, beroenden, kostrådgivning med mera. Som hälsopeagog blir man inte legitimerad i något, man kan bara ta ut kandidatexamen i pedagogik eller folkhälsovetenskap vilket leder till en osäker framtid. Trots intresse måste jag därför välja att ta en paus från denna linje eftersom den är luddig och allt för flummig.


Nu har jag ändrat program och ska plugga distans till arbetsteraput uppe i Luleå som även den är en tre årig utbildning. Martina är min bästa vän sedan 15 år tillbaka och hon studerar med mig igen, äntligen. Arbetsterapeut kan jämföras med en sjukgymnast fast talar annat språk. Min drömutbildning som är framtidens arbete och som ni hör är hälsa och människor något jag intresserar mig mycket av :)

I bloggen kommer ni läsa om mina intressen som är fotografering, umgås med människor, skolan, min katt, humor, tv-spel och en och annan rolig bild kan ni förvänta er. Mitt huvud kryllar till sin vardag av tankar och fungeringar. Sånt måste jag få ur mig och mycket kan komma skrivas här på bloggen. Jag har tillhört en av toppbloggarna på Soclog under en lång tid och för att jag ska kunna fortsätta hålla den aktiv krävs det visat intresse av er. Ta er tid att ge en kommentar eller tryck på "gilla" då och då, om du finner bloggen intressant så är det fritt fram att bevaka också då blir jag inte bara motiverad utan även glad :)


För kontakt: TalandeTystnad@hotmail.com

Instagram och Streamzoo: Jedland

Archive

2017

2016

2015

2014

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Links

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Saturday 31 May 2014

Fick reda på att en uppgift blivit underkänd som jag skrev ihop med Marre. Vi är ju vana att få VG i allt. Men hade ju räknat med ett G ändå. Skitskum rättning och ALLA i vår duktiga klass åkte dit för ett U. Så jävla sjukt och uppenbart att det inte är vi som är felande länken, det är inte tillräckligt tydligt när man ger en hel klass på 40 pers U...... skärpning LTU. Vi har klagat allihop men icke sa Nicke!

Friday 30 May 2014

Stefan pluggade till alla sina 7 medicinprov så jag stack till mor och far. Ute med Lucce utan koppel nu. Fiskade i världens skitväder. Gick lite åt helvete med det hela denna gång med. Fattades hov men är dock införskaffad idag. Skulle fått upp en fisk då :( Regnade typ hela helgen så var ganska tråkigt men alltid mysigt att komma ifrån stan.

Wednesday 28 May 2014

Efter nyss hemkommen från en kämpig Luleåvecka så har man hårda seminarium hemifrån hela dagen :(

Tuesday 27 May 2014

Nya brillz :D

Monday 26 May 2014

Denna varma dag satte vi oss på ett tåg till Järvsö. Ville hinna utflykta dit men vädret var så kvavt så jag knappt kunde andas och så mycket uppförsbackar det finns där.. Stefan hade praktik där och kände igen sig samt jag med som var där förra året och utforska. Såhär varmt denna årstid har det inte varit på 150 år. Nåt är ju galet... åt på samma ställe jag åt sist, Järven. Tog vegetariska linsbiffar och citronsallad med tzatziki. Stefan tog varmaste pastatallriken med kött.

Sunday 25 May 2014

Köpte nya solbrillor och handlade nyheter på Willys. På väg till gymmet, 3 minuters gång såg jag 10 nyckelpigor :o

Saturday 24 May 2014

Alla fönster = öppna. EN SÅN HETTA!

Friday 23 May 2014

Eftersom vi kom hem redan i torsdag från skolan så träffade jag Bella på den varmaste dagen, pang bom. Var allt för länge sedan... käkade jordgubbar och grejer i parken och pratade konstant :)

Thursday 22 May 2014

Köpte ball tröja som Steffo fick. Alltid har jag älskat baseball tröjor!

Wednesday 21 May 2014

Nästan hela klassen samlad! Här var innan prisutdelningen. Vi fick rätt positiv kritik men det fattades energi i vår presentation, jo men vi hatar att redovisa så fattar det. Plus att vi inte var något säljande, jag hatar försäljare och min personlighet är ej fejkad så jag pratade ju som vanligt. Prototypen var ju inte i det bästa skicket då vi flög med det pappret. Det som var bra var att vår produkt EaSeMote var den enda miljövänliga och de trodde det fanns en aktuell marknad för den. Kanske ska öppna eget sen då ;)

Tuesday 20 May 2014

Jag och några i klassen på kvällspasset efter jobbigaste dagen i skolan.

Monday 19 May 2014

Upp fett tidigt då. Sista veckan i Luleå för terminen, går en dag mindre men dock hektisk och jobbig i alla fall. Sen kommer man hem och har 3 till seminarium hemifrån samt 3 dagar på äldreboendet jag ska börja jobba på.

Sunday 18 May 2014

Hahaha var en fett sur gubbe bakom oss i kön: jävla trång butik, varför har de inte fler kassor här, nu får jag stå i 30 minuter, jag har ju bara en mjölk ju!!! Till sist fick Stefan nog och fråga om han ville gå före. Då frågade han blygsamt om han verkligen fick. Då var han tyst och satte köpinnen efter sig. Att man kan gå till att vara flyförbannad till oskyldig så snabbt. Hade han frågat hade han kunnat gå före med en gång samt sparat på rösten

Saturday 17 May 2014

Mamma var bortrest i några dagar så vi passade på att åka och grilla samt fiska med pappa :)

Thursday 15 May 2014

Vi undrade om solskyddsfaktor 15 räcker i Turkiet inne på Apoteket. Hon svarade att det använder hon just nu, i Sverige. Haha! Nybörjarna.
Tue 27 May 2014, 16:47
asså! funderar snart på att skicka pengar till dig så du kan skicka godis till mig!
Tue 27 May 2014, 23:07
RastaAsta  Så tråkigt :(
Wed 28 May 2014, 12:14
Deze  ja, och när alla andra redan testat det så kommer det kanske hit men väldigt sällan känns som att man bor typ på island eller nått ^^ haha
Reply

Wednesday 14 May 2014

Fick tag i min nya chef som verkade väldigt trevlig!

Så nu vet jag när mina introdagar är och lite mer om stället som ligger typ 10 minuter bort i promenadavstånd. SKÖNT!! Slippa busskort i sommar då :)

Monday 12 May 2014

Andra sprutan innan resan. Sista tas om ett halvår. Inte spritar de eller använder handskar. Kul att jag vet bättre än en sjuksyrra...

Sunday 11 May 2014

Goda grejer var det här!
Mon 12 May 2014, 19:23
Pollyn smaka? :) Såg de fanns en ny plopp nu också. :)
Mon 12 May 2014, 21:05
RastaAsta  Vad för Plopp? :) Banan, popcorn och bubbelgum. Helt okej blandning som smakade lite bättre än vad det låter :p
Mon 12 May 2014, 21:32
Littleangeleyes  Spännande smaker. :) Päron kaktus. :) tror jag. :) http://www.cloetta.se/sv/Aktuellt1/News/Plopp-Kaktus-Paron.aspx
Mon 12 May 2014, 22:23
RastaAsta  Haha det lät spännande det också.
Reply

Saturday 10 May 2014

Svärisarna var här och vi åt spansk mat. Stefan prutade med en tjuga. Äntligen har jag ett par harembyxor igen!! :D
Mon 12 May 2014, 22:53
Tue 13 May 2014, 00:45
RastaAsta  Mycket mys kan jag lova :)
Reply

Wednesday 7 May 2014

Åt tamefan på marknaden varje dag i ur och skur... de franska crêpsen var fantastiska!

Tuesday 6 May 2014

Gick till korttids och introducerade Stefan hans nya arbetsplats för sommaren inför sjukgymnasten och arbetsterapeuten jag gick med i två dagar, som fältstudie. Själv har inte mitt nya jobb hört av sig och det är efter deadline så måste väl ringa själv då... frågade om praktiken återigen men då var redan hon som var innan mig på gamla praktiken redan bokad där och dagen efter åkte jag dit, där sa dom att hon bara skulle vara där halvtid. Mina förhoppningar är att chefen svarar på mitt mail och jag kan vara där halva tiden för samma dag var jag även till Capio hälsocentral och pratade med en annan arbetsterapeut som ringde upp mig redan efter 2 dagar då hon hade hunnit pratat både med sin kollega och en på min skola. Hon hade ej kandidatexamen men kan nog gå bra ändå enligt skolan. Så jag har ju redan en plats men jag vill både se så mycket som möjligt samt även ej behöva oroa mig över målen ifall jag ej kan uppnå dom.

Saturday 3 May 2014

https://www.youtube.com/watch?v=8DWOtdmLTAEDubbelt så långt avsnitt!

Friday 2 May 2014

Ett besök på Donken och nu är jag Batman!