Tips

Sarah Jedland (Read more...)

Mitt namn är Sarah och är 22 år, bosatt i Gävle men uppfödd i Uppsala. I Gävle bor jag tillsammans med min Stefan som jag är förlovad med sedan ett år tillbaka. Vi har haft varanda nu i fem år.


Min bebis är min katt, Lucifer som är en jättefin Maine coon pojke på fem år. Han är den bästa katt jag kan tänka mig. Ibland bor han med mina föräldrar i stugan placerad i Lingbo.


Jag har studerat halva tiden som hälsopedagog i Gävle, är både diplomerad massör i klassisk svensk massage och triggerpunkter. En hälsopedagog jobbar med människors hälsa och välmående så som inom stress, beroenden, kostrådgivning med mera. Som hälsopeagog blir man inte legitimerad i något, man kan bara ta ut kandidatexamen i pedagogik eller folkhälsovetenskap vilket leder till en osäker framtid. Trots intresse måste jag därför välja att ta en paus från denna linje eftersom den är luddig och allt för flummig.


Nu har jag ändrat program och ska plugga distans till arbetsteraput uppe i Luleå som även den är en tre årig utbildning. Martina är min bästa vän sedan 15 år tillbaka och hon studerar med mig igen, äntligen. Arbetsterapeut kan jämföras med en sjukgymnast fast talar annat språk. Min drömutbildning som är framtidens arbete och som ni hör är hälsa och människor något jag intresserar mig mycket av :)

I bloggen kommer ni läsa om mina intressen som är fotografering, umgås med människor, skolan, min katt, humor, tv-spel och en och annan rolig bild kan ni förvänta er. Mitt huvud kryllar till sin vardag av tankar och fungeringar. Sånt måste jag få ur mig och mycket kan komma skrivas här på bloggen. Jag har tillhört en av toppbloggarna på Soclog under en lång tid och för att jag ska kunna fortsätta hålla den aktiv krävs det visat intresse av er. Ta er tid att ge en kommentar eller tryck på "gilla" då och då, om du finner bloggen intressant så är det fritt fram att bevaka också då blir jag inte bara motiverad utan även glad :)


För kontakt: TalandeTystnad@hotmail.com

Instagram och Streamzoo: Jedland

Archive

2017

2016

2015

2014

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Links

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Sunday 30 March 2014

Fick en extern laddare av pappa :D

Saturday 29 March 2014

Morgonmys <3

Friday 28 March 2014

Mamiii <3

Wednesday 26 March 2014

Exempel på vad jag gjort på min praktik i kommunen:


Hälsat på Marres chef och sett hur hennes avdelningar ser ut
Deltagit på sitt gympa och varit med och instruerat lite
Lirkat ut risker i miljön och vid gängse medicinska produkter
Gjort intervjuer och observationer med väldigt sjuka personer
Träffat en med afasi efter stroke och kommunicerat icke-verbalt
Meckat med rullstolar, gåbord, hygienstolar, toalettstolar, toalettförhöj
Varit med på gå/ståträning
Varit med på olika möten: senior alert, BPSD
Använt instrument: COPM ,ADL-taxanomin, Katz ADL-index
Studiebesök på ett korttidsboende
Gjort vart enda knapptryck: ordinerat, hämtorder och journalskrivning
Följt olika modeller och tänkt med terapeutiskt förhållningssätt
Lärt mig bemöta lite bättre och tänkt på kliniska resonemang
Diskuterat mycket med handledare och andra inblandade

Varit på rullstolsmässa och pratat med tekniker
Försökt lära skillnaden på de olika yrkesutövarna och speciellt sjukgymnasterna (fysioterapeuterna)
Varit med i hemsjukvården och arbetet i äldreboenden
Varit med och haft åsikter på studiecirklarna handledaren och sjukgymnasten anordnat


Tuesday 25 March 2014

Klarade praktiken!!Går veckan ut men nu är det bara att softa. Stressen nerlagt och jag pratade i 1 timme och 15 minuter på heltidsbedömningen med handledaren och programansvarig, 13 sidor :p Nu mår man ju sådär i halsen och huvudet så stannade hemma imorgon. Har ju 2 dagar sjukledigt kvar, målen är klara och imorgon var ett möte nånstans så hade inte orkat lyssnat. Ska köpa nån tårta och skriva ett kort tillsammans med Marre till handledarna.Pratade utan att nån fick en syl i vädret för jag skulle slippa frågor och funkade bra ;) Fick knappt nån fråga och bara bra kommentarer tyckte jag. Har inte varit så lätt på praktiken för många äldre dör och blir väldigt sjuka så vissa mål blir därför lite svåra att uppnå. Men nu har jag skrivit utvärderingen.Fikade ute med Stefan och handlade underkläder till oss båda och fick 100 rabatt på HM och en cykelkorg till, så nu har vi två.

Saturday 22 March 2014

Saker från svärismoris. Tröja och fin jacka och Stefan fick en sportväst. Tidningar och porslin. Mycket antika arvegods fick vi :o

Friday 21 March 2014

NYHETER KÖPTE ALLT PANG BOOM PÅ PRESSBYRÅN.

Fick trosor när jag kom hem. Gulle <3Fredag igen och kör som i vanlig ordning broadcast: http://grooveshark.com/#!/s_jedland/broadcast
Sat 22 Mar 2014, 14:35
Vill smaka alla Loka:)
  Reply

Wednesday 19 March 2014

Handlade presenter åt honom. Mumma!Hade omprov på onlinetentan där ALLT kunde komma. Mitt i praktiken. Smart. Gick igenom alla timmars material och skrev ner det väsentliga. Gick igenom med Sabina en helg och en torsdag med en grupp klasskompisar det gamla provet som jag av någon anledning missade att kopiera. Tack vare detta klarade jag mig. Kom frågor man sett förr och hade svaren framför mig. 86% blev det och känns obeskrivligt skönt att inte ha något kvar. Men ingen klarade ju ordinarie prov och nu hade hon visst höjt godkäntgränsen med 10%... tack. 60% var godkänt nu. Svåraste provet hittills.

Tuesday 18 March 2014

Tack för denna roliga pryl SB12!

Monday 17 March 2014

Testade en ny macka på Subway.. minns ej när men var ju helt okej men ingen favorit.

Friday 14 March 2014

Var tvungen att lägga mig inne på ett personalrum i Hamrånge för min ryggvärk släppte aldrig. Tog flera dagar och stod inte ut med smärtan. Ont i ryggen har jag väl varje dag men detta ländryggsproblem var något nytt. FY FAN. Var hemma en dag.
Sun 30 Mar 2014, 15:03
ryggmassage :/
Sun 30 Mar 2014, 18:57
RastaAsta  Ja tack.. :(
Reply

Wednesday 12 March 2014

Detta köptes en dag på Myrorna. Haha Mortal kombat råkade vara i fel format, till amerikanska Xbox. Mycket bra grejer där numera. Sket i att köpa Pulp fitcitiontröja, Bart Simpsonströja och Pink Floydtröja.

Tuesday 11 March 2014

Blir mer inaktiv här på grund av det inte fungerar att ladda över bilder via mobilen ._.
Wed 12 Mar 2014, 00:16
har också det problemet ;___; du menar att det inte går att ladda upp bilder till bdb appen?
Wed 12 Mar 2014, 07:49
RastaAsta  Jo exakt :p
Wed 12 Mar 2014, 12:38
Mon-cheri  har dy lyckats lösa det? för jag kommer ingenvart med det :(
Wed 12 Mar 2014, 15:42
RastaAsta  Nepp vettetusan vad problemet är :/
Reply

Friday 7 March 2014

God kväll!

Mon 10 Mar 2014, 09:03
gokväll gokväll :)
  Reply

Saturday 1 March 2014

Dum man är. Glömt bort fliken "annat" på Facebook där 63 olästa meddelanden låg. Mestadels skit men även 2 massagejobb och meddelande från en avlägsen vän till Stefan. Pinsamt att svara 1 eller 2 år efter!

Sat 8 Mar 2014, 10:05
oj, jo va liknande för mig när ja upptäckte det först. Drygt att det e så otydligt
  Reply